in Software

Optimer Office 2007 Beta 2

Jeg syntes lige at jeg ville skrive lidt om hvordan det er muligt at optimere Microsoft Office 2007 Beta 2, bl.a. hvordan det er muligt at få danske tastaturgenveje.

Jeg tager udgangspunkt i Word 2007, men de flestehandlinger kan gennemføres parallelt i andre Office 2007 programmer.

Office 2007 introducere bl.a. et nyt filformat, men her i beta-stadiet er det nok sikrest at gemme i det gamle format da det nye format ikke er bagudkompatibelt, hvilket vil sige at tidligere versioner af Office ikke vil kunne åbne filer gemt i det nye format.

Det er i midlertid ikke noget problem at få Word til at gemme i det “gamle” format som standard.

Aller først skal vi have opnet indstillingsvinduet, dette gøres ved at klikke på Office-logoet øverst til venstre, herefter klikkes på ‘Word Options’:

tweakoffice2007-1.jpg

På options-skærmen vælges fanen ‘Save’. I rullemenuen ud for ‘Save files in this format:’ vælges ‘Word 97-2003 Document (*.doc)’:

tweakoffice2007-2.jpg

Klik på ‘OK’ for at gemme indstillingerne. Microsoft har også frigivet en såkaldt ‘Compability Pack‘ som skulle føre det muligt at åbne de nye formater med Office XP og 2003. Jeg her ikke afprøvet denne løsning.
En anden god ting er at have danske tastatur-genveje.

Jeg synes fx at det er rart at genvejen til fed skrift er Ctrl+F i stedet for Ctrl+B (for Bold). Dette kan i midlertid også nemt ændres.

Word Options åbnes som beskrevet overfor. Denne gang vælges fanen ‘Customization’. Nederst står der ‘Keyboard shortcuts’ efterfulgt af en knap, ‘Customize…’, klik på denne knap.

Nu vises en oversigt over samtlige tastatur-genveje. For at ændre genvejen for fx fed skrift, vælges ‘Home’ under ‘Categories’ – da ‘Bold’ ligger under fanen ‘Home’ i standard-vinduet i Word – ‘Bold’ findes på listen under ‘Commands’.

Placer herefter markøren i feltet under ‘Press new shortcut key’ og tast de nye kombination, fx Ctrl+F:

tweakoffice2007-3.jpg

Klik herefter på ‘Assing’ .

Samme nummer kan udføres med Italic (kursiv) og andre genveje.

Med hensyn til danske stavekontrol har jeg allerede beskrevet hvordan jeg fik den installeret vha. en gammel Office-CD, læs mere (scroll lidt ned).