in Firefox, Software, www

Mozilla Firefox 2

I sidste uge frigav Mozilla browseren Firefox 2. der er kommet en del små ændringer hist og her.

Blandt de nye ting er et nyt tema. Det er ikke meget anderledes end det gamle, men knapperne er blevet lidt mere glasagtige. Skulle man have lyst til at få det gamle 1.5-tema tilbage kan det findes på Firefox Add-ons.

Håndteringen af RSS-feeds er blevet opdateret, til det bedre synes jeg. Det er nu muligt at få Firefox til automatisk at føje et feed til din feed reader, når der klikkes på et feedlink. Jeg synes at det er en rigtig dejlig ting :).

Indstillingervinduet har fået nyt layout, man skal lige vænne sig til det – jeg ved ikke rigtig om det re godt eller skidt. Det gamle fungerede fint, men som sagt kan man sagtens vænne sig til det nye.

En utrolig lækker ny feature er stavekontrollen. Firefox udføre nu stavekontrol når man skriver på fx et forum. Det fungere meget som i Microsoft Office Word eller OpenOffice.org Writer. Ord som ikke genkendes af ordbogen understreges med rød stiplede streger. Det foregår live, og ikke som stavekontrollen i Google Toolbar.

Sennsion Saver er en anden ny og rigtig god feature. Hvis Firefox crasher tilbydes du at starte hvor du slap, når Firefox genstartes.

Firefox-siderne her på sitet er nu opdaterede så de omhandler Firefox 2.

 1. Har også opdateret til firefox 2 for nogle dage siden, og må sige, at jeg ikke har mærket den store forskel endnu. (Sidder med 1.5 lige nu, pga. jeg bruger en bærbar)
  Design mæssigt er jeg også ret skuffet, troede de ville lave en smule mere om, ligesom Microsoft har gjort med IE7, det er jo et fuldstændigt nyt program hvis man ser på udseénde :)..

  Off-topic:
  Jeg har forresten lige oprettet en blog, så hvis du smider mit link ind, så smider jeg dit ind :-).
  Linket står som min hjemmeside i kommentaren :)

 2. Jeg synes nu ikke at det re et problem at de ikke har gjort mere ved designet, end de har. MS var næsten nødt til det da IE6 havde et så dårligt ry :).

  Jg skal da nok tilføje et link til din blog :)

 3. Meget enig i din anmeldelse, det er stavekontrollen der er den vigtigste feature. Jeg vil sige til IE7 diskussionen at de også havde haft over 5 år til at komme med en ny version. Det der til stadighed gør Firefox til det bedste valg, er de fantastiske extensions.

Comments are closed.