in Software, www

Internet Explorer 7

I går frigav Microsoft Internet Explorer 7. Det er en kærkommen – og faktisk ikke helt dårlig – opdatering af Internet Explorer 6. Indtil videre er IE 7 ikke tilgængelig på dansk. Hvilket kan undre, da det da ville være smartest af Microsoft, at frigive den endelige version på alle sprog på en gang – som det foregår med fx Mozilla Firefox.

Under installationen skal Windows valideres, som med alt andet software fra Microsoft. Når man er kommet valideringen bliver man udsat for den dummeste progress bar jeg nogenside har set:

Installing IE 7 - stupid progress bar

Den gentager bare sig selv, det er jo helt til grin, de kunne ligeså godt have lavet en animation af Bill gates der danser… Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg foretrækker at kunne se hvor langt installationen er!

Efter installationen skal computeren genstartes – men hvorfor nu det? Jeg har opdateret en browser, det bør altså ikke kræve genstart!

IE 7 - Runonce pageNår browseren startes første gangvises en side hvor de mest basale indstillinger kan foretages.

En ting jeg bed mærke i, er at man kan slå ClearType til i IE selv om man ikke har det slået til i Windows.

Hvis der sidder nogen som ikke ved hvad ClearType er, kan jeg fortælle atdet er en teknologi der udjævner bogstaverne, det skulel gøre tekst lettere at læse på fladskærme, men jeg brugte det nu også på min CRT-skærm.

At det kan slås til i IE har ikke betydning for mig, da jeg har slået det til i Windows – jeg kan ikke undvære det, det skære i mine øjne når jeg ser en skær muden ClearType :P.

IE 7 har fået faneblade, ligesom alle konkurrenterne. De ungere ligesom i fx Firefox med hensyn til genvejstaster osv. En ting som jeg lagde mærke til, og som generede mig, er at links ted target=”_blank” åbed i et nyt vindue og ikke et nyt faneblad. Dette kan ikke ændres.

En anden ny feature er Quick Tabs hvor du kan se en thumbnail af alle de faneblade du har åbnet, det er en rigtig lækker funktion:

IE 7 - Quick tabs

Af andre lækre funktioner kan nævnes, den nye måde IE håndtere feeds på, den slår klart Firefox 1.5 – dog foretrækker jeg stadigvæk Google Reader – og den nye zoomfunktion.

Og så er der selvfølgelig bedre CSS-understøttelse og understøttelse af gennemsigtige PNG-billeder.

IE 7 er helt klart en god opdatering. Den har mange gode features , man (jeg :P) kunne dog have ønsket sig at de havde gået lidt mere op i webstandarderne. IE 7 formår ikke at få mig væk fra Firefox (heller ikke selvom MS også er begyndt at lave Add-Ons til IE), men det er der vist efterhånden intet der gør :)