in Underholdning, Verden udenfor

Formel 1 2006

I morgen, søndag, begynder årtets Formel 1-sæson (egentlig begyndte den i går, fredag, med træning osv.) med løbet i Bahrain.

Årets sæson byder på mange ændringer i forhold til sidste år, og årene før, både med hensyn til reglementet samt kørere og teams.

Det tegner til at blive en spændende sæson.

De eneste “oprindelige” teams der er tilbage er Renault, Toyota, McLaren-Mercedes (som dog i år blot hedder McLaren) og Ferrari.

Mange af de tidligere teams har droppet tidligere samarbejder, er blevet opkøbt elelr har opkøbt andre. Således er BMW og Williams gået hvert til sit hvilket har resulteret i to nye teams Williams og BMW Sauber (BMW har overtaget det tidligere Sauberteam). Honda har droppet samarbejdet med BAR, og har samtidig hjulpet det rent japanske team Super Aguri.

Red Bull har opkøbt det tidligere Minarditeam og omdøbt det til Toro Rosso (ja, Red Bull på italiensk), således har energidrikgiganten nu to teams som dog fungerer uafhængigt af hindanden.

Det andet “miniteam” Jordan er blevet opkøbt af Midland-gruppen og hedder nu Midland Racing.

På køresiden er det mest bemærkelsesværdige at Rubens Barrichello har skiftet fra Ferrari til Honda og ladet Felipe Massa overtage pladsen i skyggen af Michael Schumacher.

Årets sæson byder også på et ny bane i Tyrkiet.

Der er, som nævnt, også blevet foretaget en del ændringer i reglementet, jeg vil ikke gå i dybden men blot ridse nogle af ændringerne op, vil du vide mere så læs den officielle oversigt.

Fra og med årets sæson skal bilerne køre med V8-motorer (eller neddroslede V10-motorer, som kun et team har valgt, Toro Rosso) i stedet for tidligere V10-motorer.

Dækskift i løbet af et race er nu tilladt igen. Og den sidste store ændring består i at kvalifiseringen er ændret til en form for knockout.

Løbene sendes i Danmark af TV2, som også i år har et Formel 1 managerspil.

Løbet fra Bahrain vises i morgen, søndag, på TV2 fra kl. 12:05.

For mere info om Formel 1 besøg den officielle side f1.com