in Firefox, spiri.dk, www

Det standardiserede feed-ikon – brug det!

Jeg vil i dette indlæg slå et slag for det standardiserede feed-ikon.

Det er en god ide med et standardiseret ikon, som er letgenkendeligt, men for at det skal blive en success er det vigtigt at det bruges. Heldigvis er det på vej frem, også hos “store” sider.

Bruger du ikke det ikonet på din blog/dit site så skynd dig at rette op på det!

feed-icon-legacy.pngIkonet, som ses til højre, kan downloades i mange forskellige størrelser på feedicons.com så det skulle nok være muligt at finde en størrelse der passer til din side.

Fordelene ved et standardiseret ikon er tydelige, det vil klart hjælpe med til at gøre det lettere at finde feeds på websider, det kan let blive lidt af et helvede i dag hvor man kan risikere at sidde og rode rundt i en skov af små knapper med tekster som ‘XML’ og ‘RSS’, gerne i et design som passer ind på den pågældende side.

Heldigvis er “store” sider som dr.dk og tv2.dk begyndt at bruge standard-ikonet, og det er da kun positivt at store (danske) sider er med på noderne!

feed-ikon-ff-ie.pngEn anden god grund til at bruge ikonet er at det er det ikon der bruges i Firefox og den kommende Internet Explorer 7 (IE7) til at vise om en sides feeds er angivet i kildekoden.

Ikonerne er placeret i de to browsere som på billedet her til venstre. I Firefox helt til venstre i andesselinien og i IE7 under gå til/genindlæs(opdater)-knappen.

Jeg vil som allerede nævnt opfordre alle til at benytte ikonet og deremd være med til at gøre nettet et bedre sted at være! :P – feedicons.com

Comments are closed.