in Personligt, Underholdning, Verden udenfor

Da Vinci Mysteriet-filmen

I går var jeg inde og se filmatiseringen af Dan Browns succesroman Da Vinci Mysteriet. Filmen er blevet hængt ud i nogle anmeldelser, og jeg må sige at jeg slet ikke er enig i den negative kritik den har fået.

Jeg synes faktisk at det er en rigtig god film som helt sikkert er værd at se hvis man har læst bogen – og også hvis man ikke har :).

davinci.jpgDet er en lang film med sine 149 min. men det er også nødvendigt for at få de vigtigste detaljer med. Og jeg syens generelt at Ron Howard har fprmået at få langt de fleste vigtige detaljer med og han holder sig meget tæt op af bogens handling. Der findes ikke noget værre end instruktører som begynder at få deres egne skøre ideer, som det skete med Harry Potter.

Der er selvfølgelig små justeringer som har været nødvendige, men overordnet er filmen meget tro mod bogen.

Jeg var lidt skeptisk da jeg så at Tom Hanks skulle spille Robert Langdon, men jeg synes faktisk at han gjorde det utrolig godt. Jeg syens generelt at skuespillerne var gode, og kan man finde en bedre skuespiller til at spille gammel engelsk rigmand, end Sir Ian McKellen? :)

Der er i midlertid noget jeg undrer mig over og det er, at man har valgt – jeg håpber at jeg kan sige det her uden at spolere oplevelsen for nogen ;) – at ændre slutningen en del i forhold til bogen, hvad ændringerne består i kan i selv se, men jeg synes ikke at det giver mening. Jeg synes faktisk at slutningen var temmelig forvirrende og jeg tror at den rigtige slutning ville have gjort sig noget bedre i filmen.

 1. Jeg synes også at filmen var god, dog vil jeg også give nogle af anmeldelserne ret.

  Forskælle:
  Filmen starter anderledes end bogen.

  I bogen truer Sophie med at ødelægge et maleri, da de bliver opdaget af en vagt (Denne scene er slet ikke med i filmen!).

  Da de skal indtaste koden i til bankboksen, indtaster de, i filmen den rigtige kode første gang, men i bogen indtaster de først koden fra museumsgulvet, ombestemmer sig og indtaster derefter den rigtige kode.

  I bogen finder det franske politi noget aflytningsudstyr i Leigh Teabings lade, denne scene er ikke med i filmen!

  I bogen er der en mindre kryptex, inde i den som er i kassen. I filmen, er der kun den ene.

  Jeg vil give anmelderne ret i, at filmen mangler spænding.

  Og for resten, hvad er det for nogle justeringer, som har været nødvendige

 2. De justeringer jeg nævnte er bl.a. mange af dem du nævnte.
  Jeg skrev at de var ‘nødvendige’ fordi det jo altid er nødvendigt at skære når bøger filmatiseres, ellers ender man jo med 5-6 timer lange film :).

  En anden ting som også er ændret er scenen hvor Langdon i filmen låner en mobiltelefon af en dreng og går på nettet. I bogen er de på et bibliotek.
  Og så var mange af bilerne også forkerte :P :).

Comments are closed.