in Personligt, Software, www

Endnu et bevis på at Internet Explorer er crap

Jeg har den 11/05/05 modtaget en mail fra norbooking.com hvor de forsikre om at de ikke er ude på at installere spyware på brugernes computer.

Mail’en kan læses her: http://spiri.dk/norbooking

I går oplevede jeg for alvor sikkehedsproblemerne ved IE.
Det startede med at min far lige skulle se noget ferie-helløjsa på siden norbooking.com (Gå ikke ind på denne side hvis du bruger Microsoft Internet Explorer!!!).
Et forsøg på en søgning fortalte at der var 4 resultater, dog blev der ikke vist nogle resultater, det kunne godt ligne et eksempel en side der ikke var kodet ordenligt og derfor ikke blev vist ordenligt i Firefox.
Derfor foreslog jeg at se siden i IE. Det gjorde vi så, og det første der sker er at der kommer et tomt popup-vindue (længe leve IE’s popup-blokker…), det lukker igen og derefter fortæller mit antivirus-program at det har sat en reklame i karantæne.
Kortefter kommer min firewall med besked om to programmer som prøver at få adgang til nettet, to programmer som jeg intet kender til, vel at mærke – jeg nægter dem selvfølgelig adgang.

Da jeg lidt efter kigger på mit skrivebord, ser jeg at disse ikoner er blevet tilføjet.
Jeg scanner computeren med diverse antispyware programmer, herunder ses resultaterne:

Ad-aware
Spybot – efter scanning med Ad-aware
Microsfot AntiSpyware – efter scanning med Ad-aware og Spybot

Under scanningen med Ad-aware kom med mit antivirus-program med besked om tre trojanerer der var sat i karantæne.

Det undrer mig egentlig ikke at IE lader sådanne ting ske, det der undrer mig er at også store “professionelle” sites, som jeg da vil mene at den nævnte side er, har sådan noget juks på deres site.

  1. Nej, hvor elendigt. Det må have taget pænt langt tid at ordne.

    Og det er egentlig lidt sjovt at se på hvilke genveje de placerer. “Kill spyware”. Ja, værs’god at dræbe dig selv, spyware, så ville du være sød.

  2. Ja, det er fuldstændig latterligt, og der er sikkert nogle folk der hopper på det ikon, og sikkert får endnu mere spyware.

    Jeg synes også at det er ret utroligt, at alt det jeg fik, stammer fra et site… Tænk hvad det kan ende med hvis man får fra flere sider :|

  3. Har også haft sådanne problemer, med ikoner der kommer frem på skrivebordet med reklmaer for fx. MP3, Ipod og mobilspil osv.
    Det’ noget lort!

Comments are closed.