14 Comments

 1. Wow, det er da et stort skridt i den rigtige retning. Mange af de store sider er slet ikke kommet efter det endnu. Godt at se at der endelig sker lidt:P

 2. Det er bestemt meget godt ud. Mange af programmerne’s sider er også allerede tableless, så det går virkelig i den rigtige retning!

 3. Ja, udmærket side. Jeg synes dog at den gamle side var mindst lige så overskuelig som den nye.

  Og for resten hvad er der nu galt i at bruge tabeller? Tabeller fungerer en del bedre til at strukturere en side med. Du har jo også selv haft problemer med den der sidebar.

 4. Jah, det er et rigtigt flot design, overskueligt og helt op til forventningerne af det’s besøgende.

  Problemer med tabeller er at de:
  – er uoverskuelige i koden
  – bloater html koden (at gøre den tung at loade)
  – er overflødige

 5. Jah, som Daniel siger…

  Men, ja jeg har haft nogle problemer, men for alle andre virker det tilsyneladende, så det er nok bare mig der laver en eller anden lille ting lidt forkert… :)

 6. Syntes da også at det nye site er rigtig fint, simpelt og brugervenligt.
  Forresten, så holder jeg også på Divs, frem for tables. Jeg syntes det er fint med alle de der photoshop designede sites, men efter at have set hvad Zen Garden har lavet med CSS, har jeg tænkt over at det sagtens kunne laves med CSS og billeder :)

  /Peter Nielsen

 7. Har du et dårligt overblik Daniel?
  Jeg har aldrig haft problemer med at overskue tabeller, og hvis man kigger sig lidt omkring på nettet, så er det nok ikke så mange som har problemer med det, eftersom at tabeller er noget af det mest almindelige på hjemmesider.

  Efter min mening så er tabeller også en del mere sikre, da der kun er én måde browseren kan vise siden på. Tabeller gør også siden en del mere struktureret, og så gør det nok ikke den store forskel når man loader siden, om det er “divs” eller tabeller.

 8. “da der kun er én måde browseren kan vise siden på”

  Der tager du fejl, IE og FF tolker tabeller helt forskelligt. IE insisterer på at ting som padding og margin bliver tolket som den er vant til = dvs. sådan som den har haft det siden sin introduktion. Ifølge w3c er den fortolkning og rendering forkert – og FF viser det som det SKAL vises (hvilket giver newbs store problemer når de går fra IE til FF).

  Og mht hvor overskuelige tabeller er så har du ret i at det er en smagssag, men se det sådan: Hvordan vil du helst opbygge en menu? Vil du oprette 2 tabeller inden i hinanden og derefter formatere hver enkelt tabelcelle og link til at have en hover for dine links.. eller vil du definere to divs og links i et stylesheet til henholdsvis positionering og formatering? Husk på at div og a elementer kan kædes sammen.

  Siden tabeller indeholder langt flere informationer i selve html dokumentet gør den det også hårderer for browseren at loade. Den information som tabellen indeholder (fx. border, colspan, rowspan, celle osv) skal læses hver gang browseren loader siden. Et CSS dokument er cache lageret så visse informationer ikke skal loades en gang til. Derfor er divs bedre til layouts end tabeller da layoutet i bund og grund er loaded inden siden vises i browseren.

 9. Det er meget rigtigt det Daniel siger, men jeg synes ikke der bliver nævnet det vigtigste her.

  Tables er ikke bygget til at lave layout med. Tables er bygget til at lave skemaer, som f.eks. en kalender, og ikke layout.

  Div’s er et tag der kom med CSS for at blive brugt til .. ja faktisk hvad man ville bruge det til. Det har ikke nogen brugervejledning, det er bare et block element, og derfor er det det smarteste at bruge i kombination med CSS. (og noget af det eneste vi må bruge til layout)

  Så hvis man følger W3C’s standarder, så skal man ikke bruge tables til layout.

  Det er simpelthen bare ikke det de var skabt til.

 10. Jeg synes nu ellers at min hjemmeside overholder W3C’s standarter rimelig godt. Og da min hjemmeside er lavet stort set kun med tabeller synes jeg da ikke at det er helt galt at bruge tabeller Det kommer selvfølgelig også helt an på hvilken slags hjemmeside man laver.

  Hvis man fx. laver en side som spiri.dk så er det jo ikke nødvendigt med tabeller.

  Og Andreas så synes jeg også at du tager lidt fejl. Tabeller kan sagtens bruges til layout. Hvis du kigger dig lidt omkring på nettet, vil du se at dette er sandt.

 11. De kan bruges, ja. Men det er ikke det de er bestemt til at blive brugt til. Dermed mener jeg ikke at W3C’s standarder bliver overholdt når man bruger tables, som de selv forklarer her:

  “Tables should not be used purely as a means to layout document content as this may present problems when rendering to non-visual media. Additionally, when used with graphics, these tables may force users to scroll horizontally to view a table designed on a system with a larger display. To minimize these problems, authors should use style sheets to control layout rather than tables.”

  Og det med at bruge tables kommer an på hvilken slags side man bygger finder jeg ikke helt sandt. CSS kan sagtens bygges til at lave komplicerede layouts. Du skal bare vide hvordan.

 12. Ok. Det er helt fair. Når W3C selv skriver det så må det jo være rigtigt. Jeg giver op og indrømmer at det nok ikke er det bedste at bruge tables.

Comments are closed.