in Software

Softwareanbefaling: Notepad++

I dag handler det om Notepad++ som er en gratis teksteditor til Windows. Personligt bruger jeg Notepad++ som en erstatning for Notesblok, som er indbygget i Windows. Uden dog at smide Notesblok væk, det kan stadig være rart hvis det skal være virkelig simpelt.

På trods af at Notepad++ bare er en teksteditor, har den en del funktioner som du ikke finder i fx Notesblok. Den funktion jeg er mest vild med, er syntax highlight til en lang række sprog. Det letter arbejder helt utroligt at få lidt farver på :). Men Notpad++ kan en masse andet. Bl.a. har den en ret kraftfuld søgefunktion. Men jeg vil ikke gennemgå samtlige funktioner – det vil på ingen måde give mening, jeg kender ikke engang dem alle.

Notepad++ har ikke autocompletion, så det kan som sådan ikke erstatte mere avancerede programmeringsværktøjer, som fx Microsoft Visual Studio (eller express-versionerne) eller Adobe Dreamweaver, men det er en enormt lækkert værktøj til små programmeringsopgaver – ting du måske ellers ville have brugt Notesblok til.

Her er et screenshot:

Screenshot af Notepad++

Se flere softwareanbefalinger.

 1. Det eneste jeg savner nu hvor jeg har skiftet til mac er notepad.. :( Det er så genialt og simpelt det program, at jeg ikke forstår hvorfor nogen har behov for at skifte det ud.. Hvis man endelig skal lave noget på større basis, så erhverv Dreamweaver der efterhånden er blevet særdeles udmærket ;)

 2. Jeg bruger også Notepad++ til diverse bittesmå opgaver, netop fordi den lige har de ekstra nyttige features, og jeg elsker at den bare åbner så hurtigt. Notepad++ har faktisk en simpel autocompletion funktion, den åbner bare ikke af sig selv, men prøv f.eks. at skrive starten af en php-funktion i et php-dokument og tryk på CTRL+SPACE. ;)

  Til de lidt tungere ting jeg laver, som leg med java og den slags, foretrækker jeg et rigtigt IDE, så det er rimelig rart når editoren pludselig kan lidt mere end Notepad++. Jeg gider ikke at bruge hverken Dreamweaver eller nogen af TSWs programmer da de er er beregnet til udvikling af hjemmesider og jeg også gerne vil bruge min editor til en masse andre script- og programmeringssprog, jeg ikke gider at installere et seperat program til at redigere i hvert af dem i. Derfor bruger jeg lige i øjeblikket Netbeans når Notepad++ ikke er nok.

 3. Ahh, nice Jonas! Tusind tak for tippet om Ctrl+Space. Tænk at jeg ikke vidste det :)

 4. Jeg kan også klart anbefale Notepad++.
  Har selv brugt det igennem det sidste 1,5-2 år, og er yderst tilfreds med det…
  Superværktøj til alle udiklere ;)

 5. En anden sublim feature er søg og erstat på alle åbne dokumenter. Fantastisk feature, har for eksempel lige brugt det, da jeg skulle ændre en fast tekststreng til en anden under oversættelse af et WordPress tema…

  // Lars

Comments are closed.