in Software

Softwareanbefaling: Jungle Disk

Backup er vigtigt. Mon ikke de fleste er enige i det? Jeg har selv prøvet, at miste en ordentlig flok billeder af ren og skær dumhed. Noget som helt sikkert ville have kunne været undgået, hvis jeg bare havde taget ordentlig backup. Men siden da er jeg også begyndt at tage regelmæssig backup.

I første omgang tog jeg lokal backup på en ekstern haddisk. Men fornylig begyndte jeg også, at tage ekstern backup ved hjælp af programmet Jungle Disk. Jungle Disk benytter Amazon S3 til at lagre de filer der er taget backup af. Jungle Disk mapper din S3-konto som et netværksdrev, og findes til Windows, Mac OS X og Linux. Derudover giver Jungle Disk mulighed for, at sætte et ugentligt punkt for automatisk opdatering.

Jungle Disk-programmet koster $20 hvilket inkluderer livsvarige opdateringer. Da der anvendes Amazon S3, betales der kun for den mængde lagerplads der bruges, samt den data der up- og downloades. Priserne er meget overkommelige, fx koster det $0,18 pr GB pr. måned. Alle priserne kan ses på S3-hjemmesiden.

Jungle Disks interface er ikke noget særligt, men det fungerer ganske glimrende, og jeg skam meget bedre lide forretningsmodellen, end den hos kurrenterne som fx Mozy, hvor man betaler en fast pris for en fast mængde data.

Se flere softwareanbefalinger.

 1. Godt initiativ med at anbefale software. Ehm.. kender du egentligt ikke Gmail Drive? det fungerer på samme måde med at vise sig som et netværksdrev på computeren, dog kan man ikke sætte programmet til at tage regelmæssig backup, men hvis man selv kan styre det, så fungerer det fint. Det er bare en Gmail-konto der kan bruges som backup-disk.

 2. Ja, Anders jeg foretrækker bestemt også et decideret backupsystem frem for de Gmail hacks. Det er også grunden til at jeg har valgt Jungle Disk. Det koster ganske vist penge, men det er som nævnt meget overkommeligt.

  En anden ting som er værd at nævne er, at man i og med at Jungle Disk mapper en S3-konto som netværksdrev, kan man selvfølgelig også tilgå det som et almindeligt drev, gennem fx Windows Stifinder. Man kan altså lægge data på sin S3-konto manuelt.

 3. Lyder helt sikkert som en god løsning. I sig selv det, at den koster penge og at et selskab med et godt navn står bag taler for kvaliteten og holdbarheden.
  Det er altid (næsten altid) en ekstra risiko at løbe, når man vælger en gratis løsning. De har det med at forsvinde igen.
  Når vi taler backup af data er det helt sikkert penge værd at gøre det ordentligt.

  Har du set videon fra det første link? Det ser altså lovende ud, synes jeg.

 4. Jeg sikrer mig nu bare ved både at ha’ de vigtige data både på gmail-kontoen og på en ekstern harddisk.. Det har virket længe efterhånden. Hvis programmet til at tilgå kontoen som en harddisk holder op med at virke, så ligger filerne der højst sandsynligt stadigvæk, da de jo bare ligger som mails.. Hvis ikke, så er det let at finde en anden løsning.

 5. Bare pas på med bambusprogrammerne til gmail. Som du kan se af det andet link, så risikerer du at nogen napper dit password.

 6. Ja har hørt den historie. Det vil ikke være så rart, men bruger nu Gmail Drive og problemet er så vidt jeg ved ikke deri. (og mon ikke der er nogen der har checket det efter den historie du henviser til). Ellers er der jo også et plugin til Firefox der virker.. det er vel open source, og så er det da nok checket for det ihvertfald.

 7. Det Dropbox ser godt nok rimelig fedt ud! Jeg tror måske ikke at jeg ville bruge det til backup, da der ikke ser ud til at være en auto-feature, men det er da ret genialt til opbevaring/deling af filer.

  Det skal da helt sikkert prøves, hvis man kan komme ind i beta’en. Men med over 10.000 Diggs er der nok tryk på.

Comments are closed.

Webmentions

 • Amazon S3 er nede, og Web 2.0 følger med — spiri.dk — Søren Hugger Møllers blog 18. marts 2008

  […] bruger Jungle Disk til backup, og Jungle Disk er faktisk bare et interface til en Amazon S3-konto. Det vil sige at jeg […]