in Underholdning, Verden udenfor, www

Panikknappen spreder magi i luften så det synger

Jeg er begyndt at abonnere på et nyt podcast. Et podcast som ikke handler om teknologi, hvilket ellers synes at være det altoverskyggende emne i min podcastliste. Panikknappen er et ugentligt podcast som handler om, tja… Det handler om to mænd der snakker lidt om løst og fast, og diskuterer hvorvidt X Factor er noget man bør se. Det er ofte ganske underholdende, og helt klart et lyt værd.

Seneste udgave (#12) indeholder blandt andet et interview med Michael Carøe, som skal være vært på et nyt program på TV 2 kalder “Så det synger”.

I interviewet bliver der bl.a. bidt mærke i at “SÅ det synger” minder utroligt meget om TV3’s, efter min mening, ganske forfærdelige program “Magi i luften”. “Magi i luften” går kort fortalt ud på, at folk der ikke kan synge bliver sat til at synge. Det er måske ikke helt korrekt, men der er i hvertfald ingen krav til deltagernes sangtalent, hvilket ofte resulterer i nogle ganske forfærdelige chok-oplevelser på TV3 lørdag aften mellem 20 og 21. Michael Carøe forsikrede dog om, at der blev stillet visse krav til deltagernes sangevner i “Så det synger”. Men lad os nu se…

Nå, men min egentlige pointe var, at det jo er svært at komme udenom, at det lyder som “Så det synger” kommer til at minde en smule om “Magi i luften”. Jeg lavede en lille smule “research” og kom , via Wikipedia, frem til at “Så det synger er baseret på et amerikansk program kaldet “Don’t Forget the Lyrics!”, og at “Magi i luften” er baseret på et amerikansk program kaldet “The Singing Bee”.

På Wikipedia bemærkes det da også at de to programmer minder om hinanden, og det oplyses bl.a. at NBC fremskød premieren på “The Singing Bee” fordi Fox startede “Don’t Forget the Lyrics!”.

Gad vide hvornår DR kommer med et tilsvarenden show. Vent. De har jo allerede X Factor…

Ej, den var da vist dårlig, meeen også uundgåelig ;)

Nå, men det var da en masse ævl om hjernedøde TV-koncepter, dette indlæg var jo egentlig også tiltænkt som en anbefaling af podcastet Panikknappen, som jeg nævnte i starten af indlægget, men det har du nok glemt hvis du er kommet her til. Så jeg vil nævne dem igen, panikknappen.dk – det er et lyd værd!