in Software, www

Få adgang til “US only”-websites

Engang i mellem støder man på et website, som kun tillader adgang for amerikanske besøgende. Det er ofte noget som fx amerikanske TV-stationer, som ikke vil have at folk udenfor USA skal kunne se deres net-tv. Der findes imidlertid en løsning på dette problem, og det bedste af det hel er at det er 100% gratis!

Før jeg springer ud i at forklare hvordan man slipper uden om spæringen, må jeg hellere lige give lidt credit til Digital Underground TV, som er stedet hvor jeg først hørte om dette. Hvis du er interesseret i mere info om dette emne, så tag et kig på afsnit 6. Eller, bare gør det under alle omstændigheder, det er ret interessant :).

Løsningen hedder Hotspot Shield og er et lille program som findes til Mac OS X og Windows. Programmet er egentlig udviklet for at give større sikkerhed ved brug af offentlig/åben Wi-Fi, men er du bosiddende uden for USA, giver det en dejlig bonusfeature. Jeg vil lade være med at gå dybt ind i dt tekniske, da jeg faktisk ikke er helt 100 på hvordan den fungerer. Pointen er at du får en amerikansk IP-adresse, og at du derfor får adgang til de sites som kun lader amerikanere få adgang.

Et eksempel:
Pandora.com, en online radiostation som, på grund af copyright-regler, kun er tilgængelig i USA.

Sådan ser Pandora ud når jeg besøger den, med min danske IP-adresse:
Pandora fra en dansk IP-adresse

Som det ses nægtes jeg adgang til sitet. Men se hvad der sker med Hotspot Shield slået til:
Pandora fra en amerikansk IP-adresse

Som det ses, kan jeg nu få adgang til sitet, uden problemer! Hotspot Shield indsætter et reklamebanner øverst på sites der besøges, men det er jo et gratis program og reklamerne kan lukkes, så jeg synes nu nok at det er til at lave med!

Hotspot Shield giver desværre kun mulighed for at få tildelt en amerikansk IP-adresse, og det er således ikke muligt at få adgang til fx BBC’s online-tv, som kun er tilgængeligt for britiske besøgende.

18 Comments

 1. Næh Scott, jeg kan godt nok heller ikke få lov til at se den vide du linker til. Det kan evt. være at den er begrænset til et andet land end USA.

 2. når jeg ar download programmet og installeret det funger det fint.
  men programmet reducere min internet forbindelse fra 3,5megabit til 1 og så er det ikke længere hurtigt nok til at se film på hulu.com

  hvad skyldes det?
  kan man undgå at man mister hastighed??

 3. Ja, jeg har også hørt at det skulle kunne nedsættehastigheden. Jeg har dog ikke selv oplevet det i væsentlig grad. Det er vist lidt forskelligt hvor meget forbindelsen bliver langsommere, og jo længere du er logget på Hotspot Shield jo mindre sløves den. Det har vist noget at gøre med at man kommer nettet via VPN gennem USA. Se evt. det afsnit af Digital Underground jeg linker til, der snakker de vist også lidt om hastighedsnedsættelsen.

 4. Grunden til at hastigheden nedsættes er logisk. Vil prøve at forklare det med en analogi, og det er ikke for at virke nedsættende eller bedre vidende, men mere for at se om jeg kan formidle det på en anden måde.

  Hvis der er et vandværk i USA (hulu.com) der ikke vil levere vand til dig, så tilbyder en privat person A (HotSpot Shield) at lave en vandledning fra deres baghave til dit hus i DK (uden at vandværket ved det). Da person A har lovet samme løsning til mange huse i DK må de deles om mængden af vand de kan få fra A (båndbredde). Hvis alle i DK var forbundet direkte til vandværket i USA, så kunne vandværket godt følge med efterspørgslen, men person A laver altså en flaskehals.

  Giver det mening med denne analogi? Læg en kommentar her eller på min blog: http://blogs.sun.com/martinmm/

 5. jeg har hentet hotspot shield, og kører det på min macbook.. men den bliver ved med at skrive: waiting for server…
  Hvor længe skal jeg vente??

 6. Har hentet hotspot shield, og kan ikke få lov til og se noget på hulu.com

  den siger jeg stadig skal bo i U.S.A for og bruge ders tjenste…

 7. Grunden til at I oplever at Hulu.com f.eks. ikke virker mere er at folkene bag Hulu m.fl. har lukket af for vpn-servernes ip som bruges ved HotSpot Shield. I kan prøve jer frem ved mindre tjenester som evt. ikke er blokerede endnu, eller endnu bedre opsætte jeres egen vpn server i USA.

  Når I bruger HotSpot Shield fremstår jeres trafik som om den kommer direkte fra HotSpot Shields amerikanske server (altså ikke DK). Det er det der er hele fidusen, men desværre også løsningens akilleshæl – for det kræver bare at de lukker af for dennes IP for at lukke af for jer alle.

 8. Tak for det svar, Martin. Det giver jo ganske god mening. Det er også ved at være længe siden jeg rent faktisk har brugt Hotspot Shield, så det er bestemt realistisk at de har indført sådan en blokering i mellemtiden.

 9. Har downloaded hotspot shiled, og det virkede fint i 2 dage, men nu kan jeg ikke komme ind på eks. youtube. Den skriver at min Privacy er disconnected, men jeg kan ikke Connecte den igen. Hjjææælp!! Hvad gør jeg!?
  CRJ

 10. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig. Jeg har intet med programmet at gøre og kan ikke yde support. Det er desuden et stykke tid siden jeg har brugt programmet, så jeg ved ikke hvad der eventuelt er blevet ændret.

 11. Jeg har downloadet programmet, men kan ikke komme på nettet, når programmet er connected! Er der nogen der har prøvet det?

 12. jeg bor både i frankrig og usa og har ip adresser begge steder.

  Er der en der kan fortælle mig hvordan jeg kan sidde i Frankrig og ringe op via min USA ip adresse så jeg se de amerikanske sider der kun er for amerikanske ip adresser?

 13. Funktioner, internetindstillinger, Forbindelser, Lan-indstillinger, Flueben i Brug denne proxyserver og så indtaster du din Amerikanske IP-adresse, OK, OK. Hvis dette ikke virker, så gentager du processen, men fjernerfluebenet igen. Og så er du tilbage hvor du startede.

 14. hey – nu har jeg brugt hotspot shield i en uge på hulu og idag får jeg den skræmmene besked at de har fundet ud af at jeg er outsider fra usa og at playern er lukket fra min side af – hvordan undgår jeg den så?

Comments are closed.

Webmentions

 • Lyt til musik på nettet gratis — spiri.dk — Søren Hugger Møllers blog 2. august 2010

  […] med Pandora er at sitet er begrænset til amerikanske besøgende – denne blokering kan selvfølgelig omgåes, men det kræver lidt […]

 • Hulu — spiri.dk — Blog og personligt site for Søren Hugger Møller 2. august 2010

  […] er dog en løsning på dette! Jeg bloggede tidligere om programmet Hotspot Shield, som gør det muligt at få adgang til sites, som ellers kun er tilgængelige for amerikanske […]