in Personligt, Verden udenfor

Uegnet

I dag var jeg til session og til min store glæde blev jeg erklæret uegnet aka kasseret, jeg var/er virkelig ikke interesseret i at komme i militæret og jeg synes at værenpligten er utrolig latterlig.

Hvad skal det gøre godt for?! Lad dog folk melde sig selv hvis de vil være soldater.

Hvorfor tvinge folk til noget man ikke vil? Og det er jo ikke fordi Danmark er i en krisesituation så der er brug for soldater, det er jo bare fordi nogen synes at det “hører til”…

Jeg synes at man burde afskaffe værnepligten, og hvis man så havde lydt til at blive soldat kunne man jo melde sig, det er sgu noget mærkeligt noget at tvinge folk ind på en “uddannelse” – det er jo en form for uddannelse, en kort en men stadigvæk, det var også hvad det blev kaldt til sessionen.
Man tvinger jo heller ikke folk til at uddanne sig til maler hvis de ikke vil (overdrivelse fremmer forståelsen… ;)).

Nå, men jeg kan jo ikke blive ved med at brokke mig, jeg kan jo i stedet fortælle lidt om selve sessionen.
Vi mødt op kl. 9:00 (undtagen en, ham kom politiet med lidt senere), og efter en kort introduktion fik vi udleveret en prøve bestående af fire dele.

Første del gik ud på at finde de tal der passede ind i den tomme felt der var ni felter, otte af den var fyldt ud, og vi skulle så skrive hvad der passede i det sidste.

Anden del gik ud på at finde det ord der skulle sættes ind i en sætning, fx “Varme er for sommer hvad kulde er for ______” her skulle man så vælge “vinter”.

Tredje del gik ud på at fortsætte nogle talrækker, og sidste del gik ud på at gennemskue hvilke mindre figurere en figur bestod af.

Jeg besvarede ikke alle spørgsmålene, men jeg klarede det dog alligevel til “topkarakter” hvilket i denne sammenhæng er 5 – det var bare for vildt… eller noget.

Derefter stod der en mand og snakkede i tre kvarter, hvorefter vi skulle gennem høre- og synsprøver, måles og vejes og derefter til lægetjek.

Til sidst skulle vi så ind til til sessionen, hvor der evt. skulle trækkes et nummer.

Til alt held blev jeg, som nævnt, erklæret for uegnet – hvilket også betød at jeg ikke skulle trække nummer, men jeg har medlidenhed med alle dem der kommer ind mod deres vilje.

  1. Der er faktisk en del som frivillige som gerne vil ind i militæret som værnepligtig. Der er en skide god løn, du får nogle gode oplevelser og du kan tage dit kørekort kvit og frit, i alm. bil, lastbil og motorcykel. Er man klar på at yde noget får man enormtmeget igen. Og er der ikke noget med at man kommer til at lege med våben? :P

    Selv var jeg ikke klar på at komme ind i militæret da min tid dengang kom. Heldigvis blev jeg også erklæret uegnet. Jeg har en skæv ryg samt et skadet knæ, så da feltlægen så min egen lægeerklæring behøvede jeg ikke engang at smide tøjet. :P

  2. Jeg blev erklæret uegnet fordi jeg er for spinkel, og fordi min ryg har en forkert krumning, eller noget i den retning…

    Så hvis jeg ikke havde været for spinkel var jeg alligevel blevet kasseret p.g.a. ryggen. :)

Comments are closed.