in Software, www

DR net-tv med åbne standarder

I løbet af sidste år var der en del snak om at DR skulle til at bruge åbne standarder, til deres net-tv. Det er endnu ikke blevet lanceret officielt. Det er dog alligevel muligt at få en smagsprøve på hvordan det fungerer. Firmaet som står bag det de nye streams, har nemlig en testversion liggende på deres website. Her er det muligt at se DR1 og DR2 live via H.264- og MPEG4-streams i VLC eller QuickTime, og der er en Wiki der indeholder forskellige informationer om projektet. Og kvaliteten er væsentlig bedre end det Windows Media-livestreaming som DR i øjeblikket tilbyder.

Det er godt at se at DR endelig gør noget for at lade alle komme til. Selvom det selvfølgelig ville have været bedre, og sikkert også nemmere for DR, at de havdee gjort det fra starten. Så må vi bare håbe, at de snart lancerer den endelige version!

  1. Jeg må sige, at jeg er meget imponeret over, at DR kan levere noget i så høj kvalitet (når nu de ikke kan lave udsendelser af høj kvalitet, så må de jo levere billeder i høj kvalitet istedet).

    For mig fik den ultimative prøve fredag aften, da DR 2 sendte P3 Guld. Jeg besluttede mig for, at se showet via den nye platform, og det klarede den til topkarakter. Ikke ét enste hak og tydelige billeder hele vejen igennen. Virkelig lækkert, det kunne TV 2 lære noget af…

  2. Ja, det er alt rigtigt Simon. TV 2 kunne lære noget af dette. TV 2 har selvfølgelig det problem at de bruger DRM. Hvilket de selvfølgelig burde lade være med…

  3. Spørgsmålet er om det ikke bare er Nordija der hoster siden, ergo DR skal kun sende en enkelt til stream til Nordija og så er det Nordija der forstår at sende det ordentligt ud til massere af mennesker.

  4. Det kansagtens være pascal. Det bliver spændende at se hvordan systemet klare det når det bliver launchet officielt. Der il nok være en del mere pres på end på denne “hemmelige” beta. Det nuværende DR net-tv er i hvertfald elendigt, med hensyn til kapacitet.

Comments are closed.

Webmentions

  • » DR gÃ¥r beta » zimmik.dk 18. januar 2008

    […] DR er endnu en af de “store” sider, der er hoppet pÃ¥ beta-vognen. For nylig har de lanceret en betaversion af deres forside, som de regner med, at den skal komme til at se ud i fremtiden. DR har ogsÃ¥ i en periode haft en betaversion af deres net-tv med Ã¥bne standarter liggende. […]